Monday, November 13, 2017

របៀប​ដុតមាន់​ចំបើង​

·   0


គ្រឿងផ្សំ :
​    ​- មាន់​ស្រែ​ទម្ងន់​ប្រហែល ១​គ​.​ក្រ ១​ក្បាល​
​    ​- មើម​ខ្ទឹម ៥​កំ​ពិស និង​ឬ​ស​ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ៥​ដើម​
​    ​- គល់​ស្លឹកគ្រៃ​ដំ​បំបែក ៣-៤​គល់​
​    ​- ម្រេច​គ្រាប់ ១០​គ្រាប់​
​    ​- អំបិល​ម៉ដ្ឋ ១​ស្លាបព្រា​កា​ហ្វ និង​ទឹកត្រី ២​ស្លាបព្រា​បាយ​

​វិធី​ចម្អិន :
១. បុក​មើម​ខ្ទឹម ឬ​សជី​វ៉ាន់ស៊ុយ អំបិល និង​ម្រេច​ចូលគ្នា​អោយ​ល្អិត​។​
២. លាង​មាន់ យក​គ្រឿងក្នុង​ចេញ​អោយ​ស្អាត​។​
៣. ប្រឡាក់​គ្រឿងក្នុង ជាមួយ​អង្ករលីង ម្ទេស​ម៉ដ្ឋ ដើម​ខ្ទឹម ជី​បារាំង អោយ​សព្វ​។​
៤. យក​មាន់ មក​ប្រឡាក់​ គ្រឿង​ដែល បុក​​ ហើយ​លាយ​ជាមួយ ទឹកត្រី​ អោយ​សព្វ​ទាំង​ក្នុង​ ទាំង​ក្រៅ  រួច​យក​គល់​ស្លឹកគ្រៃ មក​ឆ្មួ​ល​ញ៉ុ​ក​ចូលក្នុង​ខ្លួន​មាន់ ហើយ​ដេរ​ភ្ផិ​ត​អោយ​ស្អាត។​
៥. វិធី​ដុត​យក​ឈើ​ មក​ដោត​មាន់ ដោយ​បន្សល់ ​ចុង​ម្ខាង​សំរាប់​ ដោត​ទៅនឹង​ដី ហើយ​យក​សំបក​ប៉ោត​ ​មក​គ្រប ពីលើទើប​យក​ ចំបើង​មក​គរ​លើ​សំបកប៉ោត​អោយ​លិច​ទៀត។
ហើយ​សឹម​ដុត​ចំបើង អោយ​ឆេះ​ទ្រលោម​ឡើង លិច​ប៉ោត​នោះ ប្រហែលជា​១៥​ទៅ ២០​នាទី ចាំ​លើក​សំបក​ប៉ោត​ចេញ​។​
៦. ពេលនោះ​មាន់​ឆ្អិន​ល្អ ហើយ​ដាក់​ចាន ទទួលទាន​ជាការ​ស្រេច​។


កំណត់សម្គាល់​
ការ​គ្រប​សំបក​ប៉ោត​ពីលើ​មាន់ គឺ​ការពារ​កុំអោយ​កំទេច ចំបើង​ធ្លា​ក់លើ​មាន់​ដែល​យើង​ដុត​ផង និង​រក្សា​កំដៅ​អោយបាន​ក្តៅ​ល្អ ក្នុងការ​ចំអិន​៕​

Subscribe to this Blog via Email :